Ez történt velünk 2015-ben

2015
2016. January 2. 1:05

Január

2015-öt egy nagysikerű újévi koncerttel kezdtük. Ez volt az ötödik ilyen koncertünk és az első, amikor a keringők és polkák mellé egy kis latin zenét és táncot is csempésztünk.

2015 ujev 1

????????????????????????????????????2015 ujev 3

 

Február

Kipróbáltuk Misit karmesterként a kőbányai általános iskolák sportnapján.

 

Március

Játszottunk egy örömkoncertet, aminek a műsorát támogatóink állítottak össze. A koncerten vendégünk volt Pálfi András harsonaművész a MÁV Szimfonikus Zenekarból.

2015 palfi

 

Április

2015 talán legkülönlegesebb felkérését a Magyar Jégkorong Szövetségtől kaptuk. A magyar jégkorong válogatott vb-felkészülési meccsein játszották a győztes csapatok himnuszait a trombitásaink, akiket a Weineres mélyrezes barátaink erősítettek. Felemelő volt 3000 tomboló szurkolónak és a győztes válogatottnak eljátszani a Himnuszt. A felkérés hátteréről trombitásunk, Márk beszélt a 10kerkultnak.

2015 hoki

2015 hoki 3 2015 hoki 2

 

Április második felében két vetítéssel egybekötött filmzenés koncertet adtunk. Egyet hazai pályán, a Kőrösi nagytermében, majd ellátogattunk a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, és régi barátainkkal adtunk egy közös filmzenés koncertet.

 

Május

Május közepén bemutatkoztunk Gyálon, az Arany János Közösségi Házban, köszönjük a szeretetteljes fogadtatást, még biztosan fogunk találkozni!

Késő este értünk haza Gyálról, majd másnap reggel újra közönség előtt álltunk: a Streetball Fesztivált nyitottuk meg a Népligetben.

Május 27-én trombitusunk, Könyves-Tóth Misi diplomakoncertjét hallgattuk meg a Zeneakadémia nagytermében. Büszkék vagyunk Rád Misi!

 

Június

A legkisebbjeink, a Smalto Zenekar igazi nagyszínpados koncertet adott a Gyerek Szigeten.

2015 gyereksziget

Júniusban vendégül láttuk cseh barátainkat, a Letovicei Városi Fúvószenekart, akikkel a Szent László Napok színpadán váltottuk egymást.

2015 szent laszlo napok letovice

 

Július

A Kőbányai Önkormányzat szervezésében testvérvárosainkból érkezett diákokkal tölthettünk egy hetet Balatonlellén. Fürödtünk, hajókáztunk, vidámparkba mentünk és egy koncertet is adtunk horvát, szlovák, lengyel és erdélyi barátainknak.

2015 lelle 1 2015 lelle 2 2015 lelle 3

 

Augusztus

Nagybörzsönyben töltöttünk egy hetet, felkészültünk az év második felére. A tábor után Párkányban adtunk egy koncertet, itt csatlakozott hozzánk a Lellén megismert fiatal énekes hölgy, Janszo Orsi. A koncertünket a “programsorozat fénypontjának” nevezte a helyi sajtó, és 2016-ra is meghívást kaptunk a borfesztiválra.

Ahogy hazaértünk, az utunk a Magyar Rádió stúdiójába vezetett, ahol megkezdtük a legújabb lemezünk munkálatait.

2015 parkany IMG_6948

IMG_6952

 

Szeptember

Szeptember 18-án ünnepeltük zenekarunk 10 éves fennállását egy hatalmas 3 órás koncerttel. Elképesztő 10 év áll mögöttünk. Folyamatosan pörögnek az események a zenekar körül, igazából bele se gondoltunk, hogy mi mindent értünk el ennyi idő alatt. A koncert jó alkalom volt, hogy felidézzük a rengeteg sikert és elismerést. Köszönjük mindenkinek, akik velünk volt az elmúlt 10 évben! Az 10kerkult beszámolója a koncertről itt olvasható.

2015 10 eves

 

Szeptember végén mi utaztunk Csehországba, újra találkoztunk letovicei barátainkkal, akik két koncertet játszottunk letovicében és velünk tartottak Kőbánya elöljárói is, akik aláírták a hivatalos iratokat, így Letovice és Kőbánya testvérváros lett.

„Elsöprő sikert aratott a Tutta Forza Zenekar Letovicében. A nemzetközi zenei fesztiválon a közönség állva tapsolva ismerte el a legnagyobb sikert aratók teljesítményét és viszonzásként a „Zsiviot” című köszönőnótát is elénekelték a zenekar tiszteletére.” 

A letovicei fesztiválról a szervezők készítettek egy látványos filmet.


 

Október

A Smalto ismét helyt állt, ezúttal a Szent László Általános Iskola ’56-os forradalom és szabadságharc emléknapján.

 

November

Ismét egy nagy dobás következett: a Spanyol Est. Carmen szerepében Bakos Kornéliát, az Operaház magánénekesét, torreádorként pedig Stampay-Komesz Andrást, a Honvéd Férfikar énekesét láthattuk. Először rendeztük ilyen tematikus koncertet és a sikerre való tekintettel valószínűleg nem utoljára.

2015 bakos2015 carmen 2

 

Az Országos Baleseti Intézet is felkért minket, az Ép-Kéz-Láb Alapítvány jótékonysági gáláján játszottunk, majd ismét közös koncertet adtunk a Weinerrel a B52 Galériában.

 

December

A 10kerkult online szavazásán az év kőbányai emberei Kriszta és Rolland lettek – köszönjük mindenkinek, akik rájuk szavaztak!

 

Az évet egy adventi koncerttel zártuk, ahová régi barátainkat, a Parafónia zenekart hívtuk meg. A közönséggel együtt 100 000 Ft-ot gyűjtöttünk nekik, hogy még sokáig tevékenykedhessenek.

2015 para 2

 

A két ünnep között elkezdtünk felkészülni a következő évre: újévi koncert, új darabok, új hangszerelések, lemezfelvétel – hasonlóan eseménydús évnek nézünk elébe 2016-ban is.